Towarzysz Podróży Poszukiwany

Poszukiwania towarzyszy podróży | Forum

Evelajda
Evelajda Luty 16

Podobnie jak pewnie większość w Was, wykorzystuję to forum i internet w ogóle do poszukiwania towarzyszy podróży i już kilka razy udało mi się wyjechać z poznanymi w ten sposób osobami. 

Pomijając fakt, że jest to w mojej opinii nieco czasochłonne, bo zanim trafi się na konkretną i zdecydowaną osobę, trzeba przerobić kilka, z którymi kontakt w którymś momencie się po prostu urywa i ryzykowne, bo do końca nie wiadomo kto jest po drugiej stronie, to jest to jakieś rozwiązanie w przypadku, kiedy znajomych nie da się namówić a bardzo chce się gdzieś jechać. 

Jeszcze lepsze to spotkać się na żywo i dać sobie szansę przekonać się jakim dana osoba mogłaby być towarzyszem wyprawy. Jak się zachowuje, co i jak mówi, no i czy iskrzyTo ważne. Czasem od razu się wie czy chciałoby się z kimś wyjechać czy nie. Nie ma opcji przekonać się o tym wymieniając wirtualne uśmiechy. 

Dlatego od jakiegoś czasu zamiast mailować, spotykam sięa od niedawna współorganizuje spotkania towarzyszy podróży w różnych miastach. A jeśli nic nie dzieje się w Waszym mieście, możecie powiedzieć nam o tym i zostawić jakiś ślad po sobie abyśmy mogli dać znać kiedy będzie się działo. 

Bardzo polecam Wam ten sposób, który mi dał tyle, ze mam więcej znajomych o podobnych zainteresowaniach, z którymi mogę nie tylko wyskoczyć na piwo czy popatrzeć na gwiazdy, ale też umówić się na wyjazd bez potrzeby zaglądania na fora internetowe. Zapraszam bardzo

Edward
Edward Marzec 22
Witaj.Jestem zainteresowany bo poszukuję tow.podrózy /najlepiej ze Sląska/ na wyprawę z końcem maja wokół Francji i nie tylko.Witam podróżników indywidualnych. Planuję na przełomie maja i czerwca 2025 roku podróż turystyczną wokół Francji. Po drodze zwiedzanie ciekawych miejsc w Niemczech, Belgii, Holandii, Francji, Włoszech, Austrii, Słowacji. /około 5 tygodni własnym samochodem Transit przystosowanym do takich podróży- wyposażonym w łóżko do spania, kuchenkę gazową 2 palnikową, zlewozmywak, lodówki turystyczne i magazynek na żywność/ Poszukuję jednej osoby/towarzysza podróży z okolic Górnego Śląska /mężczyzna z prawem jazdy w wieku 50 do 70 lat w dobrym zdrowiu posiadającym prawo jazdy i lubiącym tego typu zwiedzanie. Proponowana trasa wiodła by od Tarnowskich Gór przez Berlin, Hamburg, Amsterdam, Rotterdam, Dunkierkę, Hawr. Potem do Paryża przez Beauvoir/słynna katedra katolicka/ /wieża Eiffla, Wersal i inne zabytki/Następnie przez Orlean doliną zamków nad Loara przez Blois, Tours, Agnes, Nantes, a Rochelle,L o u r d e s (słynne sanktuarium Maryjne) Tuluzę, Carcassonne, do Grenoble. Potem przez Włochy do Wenecji, i dalej przez Wiedeń, Bratysławę do miejsca startu. Po drodze zwiedzanie atrakcyjnych terenów i miejscowości, kąpiele, wypoczynek itp. Opracowana trasa nie jest sztywna -można ją modyfikować zgodnie z wolą uczestników. Zgrubnie licząc do przebycia jest około 6000 km. Kto jest zdecydowany na odbycie takiej eskapady? Zapraszam! Zaznaczam że mam doświadczenie w zwiedzaniu Polski i Europy. Byłem tym samochodem na Mundialu 2018 roku w Rosji, w 2019 roku na II europejskich igrzyskach w Białorusi a w 2016 roku objechałem wokół Skandynawię. Na wszelkie pytania i wątpliwości odpowiadam -tel.502122092.Koszt takiej wyprawy to 1000 euro na osobę plus 1500 zł na wyżywienie i ubezpieczenia podróżnicze.\.Pozdrawiam i czekam na odzew chętnych do przeżycia tej fascynującej przygody.
Więcej ogłoszeń turystycznych znajdziesz na portalu Drobne w dziale: Towarzysz Podróży

Sprawdź też wydarzenia lokalne w dziale: Co? Gdzie? Kiedy?

forum rowerowe