Towarzysz Podróży Poszukiwany

Wokół Francji i nie tylko | Forum

Edward
Edward Marzec 23

Witam podróżników indywidualnych. Planuję na przełomie maja i czerwca 2025 roku podróż turystyczną wokół Francji. Po drodze zwiedzanie ciekawych miejsc w Niemczech, Belgii, Holandii, Francji, Włoszech, Austrii, Słowacji. /około 5 tygodni własnym samochodem Transit przystosowanym do takich podróży- wyposażonym w łóżko do spania, kuchenkę gazową 2 palnikową, zlewozmywak, lodówki turystyczne i magazynek na żywność/ Poszukuję jednej osoby/towarzysza podróży z okolic Górnego Śląska /mężczyzna z prawem jazdy w wieku 50 do 70 lat w dobrym zdrowiu posiadającym prawo jazdy i lubiącym tego typu zwiedzanie. Proponowana trasa wiodła by od Tarnowskich Gór przez Berlin, Hamburg, Amsterdam, Rotterdam, Dunkierkę, Hawr. Potem do Paryża przez Beauvoir/słynna katedra katolicka/ /wieża Eiffla, Wersal i inne zabytki/Następnie przez Orlean doliną zamków nad Loara przez Blois, Tours, Agnes, Nantes, a Rochelle,L o u r d e s (słynne sanktuarium Maryjne) Tuluzę, Carcassonne, do Grenoble. Potem przez Włochy do Wenecji, i dalej przez Wiedeń, Bratysławę do miejsca startu. Po drodze zwiedzanie atrakcyjnych terenów i miejscowości, kąpiele, wypoczynek itp. Opracowana trasa nie jest sztywna -można ją modyfikować zgodnie z wolą uczestników. Zgrubnie licząc do przebycia jest około 6000 km. Kto jest zdecydowany na odbycie takiej eskapady? Zapraszam! Zaznaczam że mam doświadczenie w zwiedzaniu Polski i Europy. Byłem tym samochodem na Mundialu 2018 roku w Rosji, w 2019 roku na II europejskich igrzyskach w Białorusi a w 2016 roku objechałem wokół Skandynawię. Na wszelkie pytania i wątpliwości odpowiadam -tel.502122092.Koszt takiej wyprawy to 1000 euro na osobę plus 1500 zł na wyżywienie i ubezpieczenia podróżnicze.\.Pozdrawiam i czekam na odzew chętnych do przeżycia tej fascynującej przygody.

Więcej ogłoszeń turystycznych znajdziesz na portalu Drobne w dziale: Towarzysz Podróży

Sprawdź też wydarzenia lokalne w dziale: Co? Gdzie? Kiedy?

forum rowerowe